Colinda van Driesten

COLINDA VAN DRIESTEN

Portfolio

Portret, landschap, natuur en macro

Waarom fotograaf ik?

Ik vond fotograferen altijd al heel leuk. Vroeger; het fotograferen, het ontwikkelen en na het uitdraaien bezig zijn met fotoboeken maken. Nu in het digitale tijdperk is het alleen maar leuker geworden!

Ik word er vrolijk van om herinneringen/ momenten vast te leggen. Helemaal als hetgeen wat je ziet ook echt goed tot uiting komt in de foto. Door fotografie heb ik meer aandacht voor alles om me heen. Fotografie blijft een mooie uitdaging, lekker de buitenlucht of samen met mensen bezig zijn. Ik kan steeds meer mijn creativiteit kwijt en blijft mij ook verder ontwikkelen.

M’n passie voor fotografie

Mijn passie begon met een analoge fotocamera met een fotorolletje. Was het fotorolletje vol dan ging ik naar een fotozaak om deze te laten ontwikkelen. Een kostbare en tijdrovende gebeurtenis. Vaak was maar een gedeelte van de foto’s geslaagd en konden de slechtere foto’s in de prullenbak. Zonde toch!?

Met mijn eerste digitale toestel fotografeerde ik altijd op de automatische stand. Dit zorgde ervoor dat de foto niet altijd het resultaat had van wat ik in gedachten had. Later bekwaamde ik mij steeds meer in het gebruik van de manuele-stand (M-stand) en werd ik steeds vaardiger met de vele instellingen van de digitale fotocamera. Zo krijg ik steeds meer controle om bepaalde effecten te creëren en ik leer nog elke keer bij.

Interesse in fotografie

Portretten, landschap, natuur en macro. Macro is juist heel mooi, omdat je dit kan uitoefenen in de winter vanuit je eigen huis. Ik ben dus heel leergierig.

Architectuur

Landschap

Portret

Macro

error: Content is protected !!