Fedde van Bemmel

FEDDE VAN BEMMEL

Portfolio

Straatfotografie

In de jaren ’70 begon ik naar voorbeeld van m’n vader te fotograferen, eerst met een Agfa Click en later met Asahi Pentax-spiegelreflexcamera’s. Alles ging toen uiteraard nog op de analoge manier met verschillende soorten filmrolletjes en fotopapier en zelf afdrukken maken in de doka.
De foto-onderwerpen waren zeer divers, van vakantiereisjes, steden, familie, landschappen, bouwprojecten, (zeil)boten tot veel later baby- en kinderfoto’s.

Na een lange fotopauze kocht ik in 2004 mijn eerste digitale compact Canon PS S50 camera en in 2007 volgde de DSLR Pentax K10D. Hiermee schoot ik tienduizenden “kiekjes”, geen foto’s maar een soort van herinneringsplaatjes.

Toen ik in 2012 lid werd van de “Iris” werd me vooral duidelijk dat ik een behoorlijke “omslag” moest (en nog steeds) maken in m’n kijken en denken, alvorens de knop in te drukken.
Het blijft een uitdaging om steeds maar weer te streven naar het maken van een betere foto, al dan niet foto-bewerkt, wat voor mij ook nog een leerproces is. Mijn voorkeur gaat tegenwoordig vooral uit naar straat-, landschaps-,  architectuur/
cultuur-fotografie, maar ik pak daarnaast alles mee wat op m’n pad komt.

Architectuur en cultuur

Landschap en natuur

Mens(en)

Rotterdam

Straat

error: Content is beveiligd !!