Presentatie macro-fotografie

Presentatie macro-fotografie

Voordat op deze avond het podium werd vrijgemaakt voor de werkgroep Macro Fotografie, werd kort stilgestaan bij de voorgenomen opening van onze expositie in de Catharinakapel op zaterdag 7 november. De kans dat de kapel gedurende twee of meer weken wordt gesloten om de corona pandemie te doorbreken is reëel aanwezig. De voorbereidingen blijven echter gewoon doorgaan in afwachting van nadere berichten.

De werkgroep die de rest van de avond verzorgde, begon met een presentatie door Theo Sierksma. Met behulp van een PowerPoint-presentatie (zie link) werd behandeld met welke camera-instellingen en met welke hulpmiddelen gewerkt kan worden, op welke wijze gebruik gemaakt wordt van licht. Vervolgens werd het een en ander verteld over achtergronden die bij macrofotografie worden toegepast. Aardige weetjes als ‘het is macro, als het object niet groter is dan de sensor en een object van 1 cm is 1 cm op de sensor’ passeerden de revue. Ook bij het behandelen van het fotograferen van waterdruppels was er sprake van een geanimeerde uitwisseling van ervaringen.

Na de pauze werden de spullen besproken die op een aantal tafels waren uitgestald en die gebruikt worden bij macrofotografie. Goedkope spulletjes die bij de Action worden gekocht, goedkope maar ook duurdere attributen van de foto-vakhandel en allerlei zelf geknutselde hulpmiddelen werden getoond. Alles om de meest fraaie effectvolle macrofoto’s te creëren.

Datum

nov 02 2020
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00

Locatie

Wijkcentrum “De Roef”
Zuiderzeepad 1, 3844 JV Harderwijk
Categorie

Organisator

Amateur Fotografen Vereniging De IRIS

Leave a comment

error: Content is beveiligd !!