Laatste clubavond voor zomerstop

Laatste clubavond voor zomerstop

In juni mocht De Roef weer open en konden we dus weer een clubavond plannenEindelijk dus weer een clubavond nadat de ‘lockdown’ was versoepeld. Een laatste mogelijkheid om elkaar nog een keer te ontmoeten voor de start van de zomervakantie. Uit zorg voor elkaars gezondheid werd het ‘lockdownprotocol’ zorgvuldig toegepast. Iedereen kreeg het protocol vooraf thuisgestuurd. Voor degenen die nog wat terughoudend waren om fysiek deel te nemen, werd de mogelijkheid geboden om ‘online’ deel te nemen met de ‘google.meet’ applicatie; dus thuis of elders verbonden achter computer, laptop of smartphone. Marcel Gort had instructiefilmpjes over het gebruik hiervan gemaakt en vooraf toegestuurd. Bij de start van de clubavond maakten deelnemers in de zaal en ook de 7 online deelnemers kennis met deze technische mogelijkheid.

Iedereen werd vervolgens begroet door de voorzitter, Diana Vivas, die kon melden dat geen van de clubleden in de achterliggende maanden geconfronteerd was met corona. Wel ligt op dit moment één van de leden in het ziekenhuis met ademhaling/hart problemen.

In de presentatie van de Activiteitencommissie meldde Marcel Gort dat de nieuwsbrieven, waarmee tijdens de coronaperiode werd begonnen, blijvend worden ingezet, dat ze per e-mail verstuurd worden en op de website te lezen zullen zijn. De commissie heeft inmiddels een eigen e-mailadres (afvdeiris.ac@gmail.com). Ook de ‘irisquiz’ zal via de nieuwsbrieven blijven bestaan. Een leuke en uitdagende manier om met de camera bezig te zijn en ook om meer kennis over fotografie te vergaren. Bij het beoordelen van foto’s en stemmingen daarover zal voortaan gebruik gemaakt worden van het online formulier. Dat betekent dat voortaan iedereen óók een beoordeling geeft van de eigen foto’s en daar óók over meestemt.

Over de expositie dit najaar in de Catharinakapel meldde Marjoleine Brielsman dat iedereen 5 foto’s kan insturen; het mogen foto’s uit de jaren 2018-2019-2020 zijn. De deadline is 1 september. Op 7 september wordt gemeld welke foto’s gekozen zijn voor de expositie. Tijdens de expositie op de donderdagen, vrijdagen en zaterdagen en twee keer op een zondag, zal gesurveilleerd worden door twee Irisleden. Iedereen vult in op welke data hij of zij hiervoor beschikbaar is. Ook hiervoor is de deadline 1 september. Op 5 november worden de foto’s ingelijst, op 6 november wordt de expositie ingericht en op 7 november vindt de opening ’s middags plaats. Werkgroepen krijgen de mogelijkheid om op een zondag een presentatie of iets dergelijks aan te bieden. Op 1 december wordt de expositie weer afgebroken. Op de expositie komen de zwart wit portretfoto’s van de leden te hangen. Wie nog geen foto ingeleverd heeft kan het nog sturen naar het e-mail adres van Hans Schraders.

Theo Sierksma presenteerde de voortgang van de bouw van de nieuwe website en toonde wat inmiddels allemaal gereed is. Het staat momenteel nog op ‘Up Coming Soon’.

Zodra het helemaal gereed is zal dat gemeld gaan worden. De verwachting op dit moment is dat half juli het online zou kunnen komen. Het fundament is gereed, het opvullen is goed op gang maar moet door de leden verder gedaan worden. Iedereen heeft een eigen ruimte in de ‘Gallery’ om zijn of haar portfolio te tonen. Dus maximaal 5 categorieën (landschap, portret, macro, etc.) van maximaal 10 foto’s inleveren bij Theo. Het archief zal wellicht het enige onderdeel van de website zijn dat beveiligd wordt.

Tijdens de lockdown had de Activiteitencommissie de leden uitgenodigd om een drieluik te maken onder het motto ‘De lente dichtbij; voorjaar rond je eigen huis’. In totaal twaalf drieluiken zijn ingeleverd. Iedereen kreeg de gelegenheid ze te bekijken en ook te beoordelen met name originaliteit en zeggingskracht. Marcel presenteerde de foto’s deze avond in PowerPoint, gevolgd door toelichting door de maker en commentaar door de leden. Het drieluik van Colinda van Driesten werd als beste beoordeeld, een schitterend zwartwit drieluik met daarin één klein rood lieveheersbeestje. De gedeelde tweede plaats was voor de drieluiken van Loes Deirkauf en van Aad van den Bos. Op de derde plaats kwam het drieluik van Hein Hendriksen.

In september gaan we weer van start. Dan zullen we de ‘make-over foto’s‘ tonen en bespreken. Ook dit was een activiteit tijdens de lockdown periode. En natuurlijk tonen en bespreken we onze vakantiefoto’s. Inleveren vóór 1 september.

 

 

 

Datum

jun 08 2020
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00

Locatie

Wijkcentrum “De Roef”
Zuiderzeepad 1, 3844 JV Harderwijk
Categorie

Organisator

Activiteiten-commissie

Leave a comment

error: Content is beveiligd !!