Thema “Foto’s met een boodschap”

Thema “Foto’s met een boodschap”

Aangezien “Foto’s met een boodschap” het thema gaat worden in het najaar, wilde de AC daar al aandacht aan besteden in de vorm van een quiz. De aanwezige leden, in totaal 19, die ingelogd waren via Google Meet kregen een paar foto’s te zien en men moest raden welk gezegde of spreuk hier uitgebeeld werd. Dit gaf soms verrassende ideeën en er werd enthousiast gediscussieerd wat de fotograaf zou hebben bedoeld.

Voordat er met een tweede quiz werd begonnen gaf Jaap van Gent een presentatie van zijn portfolio. Hij is een vrij nieuw lid en wilde via zijn presentatie laten zien waar zijn interesses lagen op het gebied van de fotografie. Dit bleek voornamelijk portret fotografie te zijn en na eerst een paar portretten van zijn naaste familieleden te hebben laten zien, kwamen er mooie foto’s in beeld die hij heeft gemaakt tijdens zijn (werk)bezoeken aan India. Vooral de kleurrijke en vaak ongedwongen portretten kwamen mooi in beeld.

Deze presentatie gaf complimenten en ook vragen, die gingen over het wel of niet bewerken van de foto’s, maar bijvoorbeeld ook over de privacy van de geportretteerden en hoe contact te leggen met de lokale bevolking. 

Tot slot van de avond werd de tweede quiz gehouden. Dit keer moest men de beeldspraak in de foto zien te noemen. Ook dit leidde tot diverse (en soms hilarische) inzichten van de leden.

Aan het eind van de avond bleek dat de leden aardig door hadden wat er verwacht gaat worden in het najaar en men kan dus in de komende zomermaanden alvast nadenken over inspiratie.

Datum

mei 31 2021
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00

Locatie

On-line (Google Meet)
Categorie

Organisator

Activiteiten-commissie

Leave a comment

error: Content is beveiligd !!