Presentatie Werkgroep Drones

Presentatie Werkgroep Drones

De pas opgerichte ‘Werkgroep Drone-fotografie’ heeft tijdens de eerste online clubavond in mei de clubleden verrast met een leerzame presentatie. Theo Sierksma vertelde over de ervaringen die hij en de andere leden van de werkgroep, Ton Tuinman en Ad van Meurs, inmiddels met deze vorm van fotografie hebben opgedaan. In totaal 23 leden van de fotoclub werden geboeid met verhalen over wat een drone is, welke soorten, maten en prijzen drones er zijn, voor welke toepassingen ze gebruikt worden hoe je een drone bestuurt. 

Van handpalm apparaatjes van een kleine honderd euro tot bommen afwerpende of pakket bezorgende apparaten waar diep voor in de buidel getast moet worden. 

Onze clubleden beperken zich gelukkig tot drones die geschikt zijn voor het beoefenen van de fotografie. Ook de geschiedenis van de drone, de wet- en regelgeving en hoe je kunt weten waar je wel en niet mag vliegen kwam aan bod. Duidelijk werd dat de fotografie-instellingen niet verschillen van andere vormen van fotografie maar dat in eerste instantie het vliegen onder de knie gebracht moet worden. Ervaringen over gecrashte drones, bijna verdwenen en verdwaalde drones, maakten het verhaal spannend. Het werd duidelijk dat eerst leren vliegen met zo’n ding voorwaarde is om vanuit de hoogte mooie foto’s te kunnen maken. Natuurlijk werd de presentatie afgesloten met de eerste foto’s die de leden hadden gemaakt. Ook Bas van Vegchel toonde daarbij zijn foto’s en besprak ze vanaf zijn schip (de ALP Keeper) die zojuist de Kaap heeft gerond en onderweg is naar Dakar-Senegal. Ongetwijfeld zullen in de toekomst meerdere presentaties van deze jonge werkgroep volgen waarbij het vooral de foto’s zullen zijn die de aandacht gaan vragen.

Datum

mei 10 2021
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00

Locatie

On-line (Google Meet)
Categorie

Organisator

Activiteiten-commissie

Leave a comment

error: Content is beveiligd !!