Clubjurering

Clubjurering

Sinds lange tijd stond er weer een clubjurering op de agenda. De vaste clubjury Els en Steven bestudeerden de 28 foto’s die de leden hadden ingestuurd en bespraken deze online, waar bijna alle leden van de vereniging aan deelnamen.

Bij de bespreking volgde de jury vier belangrijk punten:

  • Beschrijven – wat zie ik
  • Analyse – de beeldelementen
  • Interpretatie – de beeldelementen staan in dienst van de inhoud = het verhaal
  • En de waardering, die dan als vanzelf volgde.

Daarnaast kwamen aan de orde de techniek, de esthetiek en de inhoud die samen de foto vormen. Allereerst moet de foto technisch in orde zijn: scherp waar bedoeld, goed belicht, netjes uitgekaderd. Dan komt de compositie. Is de foto een eenheid, wordt je oog naar het belangrijkste onderdeel getrokken, is er sprake van een mooi lijnenspel? De camera legt de wereld in twee dimensies vast, terwijl wij er drie zien, daarom moet de fotograaf diepte en gelaagdheid in zijn beeld aanbrengen. En het derde en beslissende element: is de foto origineel, weet hij te frapperen omdat hij mooi is, verrast, amuseert, blij maakt, ontroert, schokt of aan het denken zet? Dat maakt van een gewone foto een bijzondere opname.

Veel, vooral mooie, foto’s waren ingezonden. Een grote variatie aan genres en esthetische beelden. Maar uiteindelijk zag de jury drie foto’s die zij op het erepodium zetten. Als eerst de foto van Hans de Ru, gevolgd door foto’s van Loes Deirkauf en Lucy Kiewiet.

De Eeuwige Rust Komt Straks

Zie de rest van de ingezonden fotot’s: Tab Galerie.

 

Datum

dec 06 2021
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00

Locatie

On-line (Google Meet)

Organisator

Activiteiten-commissie

Leave a comment

error: Content is beveiligd !!