Presentatie en bespreking Fotoketting

Presentatie en bespreking Fotoketting

Op deze clubavond stond de ‘Fotoketting’ en ‘Anderhalve Meter Samenleving’ centraal. Alle leden deden dit jaar weer mee aan in totaal twee reeksen van kettingfoto’s. Bij het maken van kettingfoto’s is het de bedoeling dat elke foto aansluit bij de voorgaande foto. Dit kan zijn door aansluiting te zoeken bij het onderwerp, bij de kleur, bij de compositie of iets anders, zolang er maar iets is dat de foto bindt met de voorgaande foto.

Dit keer werd als extra opdracht meegegeven dat de foto staand moest zijn als de vorige foto liggend was en liggend als de vorige staand was. Ook werd meegegeven dat er een opgegeven kleur aanwezig moest zijn in de foto. Degene die de foto toegestuurd kreeg, zag alleen die foto en niet alle foto’s die daaraan vooraf gegaan waren. Was de foto klaar dan werd deze teruggestuurd naar de activiteitencommissie, samen met een korte tekst waarin de keuze van de foto werd toegelicht.

Het resultaat was dat deze avond twee prachtige fotoseries getoond konden waarin niet alleen mooie foto’s werden getoond maar waarin vooral de creativiteit van de fotoclubleden naar voren kwam.

 

Met de serie ‘Anderhalve Meter Samenleving‘zijn we vorig jaar al begonnen. Daarmee willen we in beeld brengen hoe deze samenleving eruit ziet, vooral van belang als deze al weer wat verder achter ons ligt. Een tijdsdocument dus. Veel leden hebben al foto’s ingestuurd, die werden getoond als inspiratie om nog gevarieerder en nog creatiever deze tijd in beeld te brengen. Pas wanneer deze periode achter de rug is sluiten we de serie af. Iedereen werd dan ook dringend opgeroepen om actief te blijven met zoeken, kijken en opnames maken.

Datum

nov 22 2021
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00

Locatie

De Rietmeen
Categorie

Organisator

Activiteiten-commissie

Leave a comment

error: Content is beveiligd !!