Doe-avond (Volledig manueel fotograferen)

Doe-avond (Volledig manueel fotograferen)

Deze maandagavond was het onderwerp: Hoe goed ken ik mijn camera ? We zijn aan de aan de gang met onderdelen en instellingen die de meesten van ons nog nooit hebben gebruikt. Dit allemaal onder leiding van Marcel Gort.
De inleiding: Stel je een feestje voor in de avond. Er is een zaaltje afgehuurd, er zijn gasten uitgenodigd, er is drank en er zijn lekkere hapjes. Misschien is er wel een bandje en wordt er ook nog gedanst. Omdat zaaltjes meestal “donker” zijn en omdat er meestal (te) veel mensen zijn is het gebruik van een statief niet handig. Omdat de gasten maar ook de bediening vaak rondlopen wil je zo mobiel mogelijk zijn. We gaan daarom uit de hand fotograferen. Omdat je personen relatief scherp in beeld wilt hebben maken we gebruik van snelle sluitertijden. In een donkere omgeving betekent dat automatisch dat de ISO omhoog zal moeten. Een alternatief is natuurlijk de flitser van de camera gebruiken maar hoe zorg je er voor dat het “sfeertje” behouden blijft. Als fotograaf op zo’n feestje ben je “op jacht” naar leuke momenten. Je ziet mensen in gesprek aan een tafel maar het lukt je niet om daar een foto van te maken omdat er steeds mensen voorlangs lopen of omdat het te donker is om scherp te stellen. Hoe los je dat op?
We zijn aan de slag geweest met een aantal oefeningen. Alles op automaat, dan naar half automaat (sluitertijd of diafragma vast) en variëren met je ISO waarde. En de flitser erbij toen het donker werd. Al met al een leerzame avond waarbij we weer meer geleerd hebben hoe onze camera te bedienen.

Datum

apr 11 2022
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00

Locatie

De Rietmeen
Categorie

Organisator

Activiteiten-commissie

Leave a comment

error: Content is beveiligd !!