Peter van Roon

Peter van Roon

Portfolio

Landschap- en macrofotografie

Al sinds mijn 18e jaar geïnteresseerd in fotografie en mijn eerste camera aangeschaft. Een heel aantal jaren analoog gefotografeerd en elke keer mijn fotorolletjes afgeleverd en met spanning gewacht op het eindresultaat. Deze periode werd vooral gekenmerkt door dingen te fotograferen die ik tegenkwam. Niet gehinderd door enige voorkennis. Door studie en werk was er minder tijd en aandacht voor fotografie. Maar sinds de introductie van digitale fotografie boeit de fotografie weer opnieuw.

Inmiddels heb ik er meer tijd voor en heb het vaste voornemen er meer mee te doen. Ik wil vooral “bewuster” fotograferen. Weten wat ik aan het doen ben, waarom het resultaat het er zo uitziet, het doorzien van de techniek. Ik neem af en toe deel aan een workshop, lees erover, ik probeer veel uit en sluit mij aan bij Iris. Ook wil ik proberen een eigen stijl en thema te ontwikkelen. Ik ben geboeid door structuren, patronen en overgangen daarin.

Mijn voorkeur ligt bij landschapsfotografie in de meest brede zin van het woord. Ik wil me verder verdiepen in macrofotografie. Heb wel eens paddestoelen e.d. gefotografeerd, maar wil dieper in dit onderwerp duiken.

Landschap

Algemeen

Abstract/Experimenteel

error: Content is protected !!