Amateur Fotografen Vereniging De IRIS | Expositie
19161
page-template-default,page,page-id-19161,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Expositie

Expositie St Jansdal door leden De iris

Op deze expositie ziet u foto’s van de werkgroep architectuur en daarnaast is er werk te zien van Diana Vivas, Jan Mondria, Hans  Stam en Arnold Kruithof. Ook exposeren 13 leden van “De Iris” 22 foto’s van Het Waterfront. 

Tot begin april 2019 hangen 62 foto’s op de eerste verdieping in de gangen naar de poliklinieken en in de gang naar 1.63 – 1.69 van ziekenhuis St Jansdal. U kunt daar terecht op doordeweekse dagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

De werkgroep Architectuur laten een keur aan architectuurfoto’s zien.

 “Wij exposeren 2  foto’s per lid van de werkgroep, in totaal 14 foto’s.  De foto’s zijn gemaakt in binnen- en buitenland (Parijs, Berlijn, Indonesië). Wij tonen een grote variatie aan onderwerpen, van de moderne museumarchitectuur in Parijs tot de confronterende werkelijkheid van een Indonesische golfplatenwoning. Ook presenteren wij enkele verrassende abstracte- en avondopnamen van moderne architectuur en kunstobjecten”.

Schapen op de Ermelose heide. Een prachtige serie foto’s van Diana Vivas.

 “Tijdens een gezellige fotografeerochtend, fietsten wij over de Ermelose heide en werden verrast door een kudde schapen. Door op de grond te gaan zitten kwamen de schapen om mij heen staan en kon ik de mooiste, leukste en gekste foto’s maken”.

Jan Mondria exposeert 4 foto’s met het thema  Weersinvloeden. 

De foto’s zijn gemaakt van  een vervallen schuur aan de Nijkerkerweg in Ermelo en van Kasteel de Vanenburg in Putten.

Hans Stam exposeert foto’s gemaakt in de Krimpener- en Lopikerwaard.

Het zijn twee laagveenpolders in het Groene Hart van Holland. Twee vlakke landschappen  omzoomd door hoge dijken, bebouwing en groene linten. “Mijn belangstelling voor dit landschap is langzaam gegroeid en is toegenomen naar mate ik meer over het ontstaan en vormgeving leerde”. Een aantal van de getoonde foto’s zijn als een panorama  samengesteld. 

Na een lezing over Panorama Fotografie bij AFV “De Iris” werd Arnold Kruithof steeds enthousiaster over deze vorm van fotograferen. Een prachtige collectie foto’s laat zien dat Arnold van welk onderwerp of compositie ook, mooie panorama foto’s kan samenstellen. 

13 leden van “De Iris” hebben zowel overdag als ’s avonds foto’s gemaakt van Het Waterfront.

Een collectie van 22 foto’s geeft een duidelijk beeld van een nieuwe woonwijk in Harderwijk.

Belangstelling voor de fotoclub? Kijk op de site: www.afvdeirisharderwijk.nl