Amateur Fotografen Vereniging De IRIS | Expositie
19161
page-template-default,page,page-id-19161,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Expositie

Expositie St Jansdal door leden De iris

Op deze expositie ziet u foto’s van de werkgroep Portret. Daarnaast is er werk van Marjoleine Brielsman, Hein Hendriksen, Bart van Rietschote en Ton Tuinman. Ook exposeren 22 leden van “De Iris” met ieder één foto.

Tot begin oktober 2019 ziet u 70 foto’s op de eerste verdieping, in de gangen naar de poliklinieken en in de gang naar 1.63 – 1.69, van ziekenhuis St Jansdal. U kunt daar terecht op doordeweekse dagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

De 5 leden van de werkgroep Portret laten elk 3 foto’s zien. Volgens de meeste woordenboeken is een portret niets anders dan de afbeelding van een mens. Toch wordt al gauw verwezen naar een reële of gelijkende afbeelding. Betekent dat dan dat je de geportretteerde niet mooier of anders kunt of mag afbeelden dan de werkelijkheid?

Als fotograaf hebben zij er geen probleem mee een “vlekje” of een buikje weg te werken. Dat hoeft trouwens niet altijd in photoshop. Met “tactisch” poseren kom je een heel eind!

Marjoleine Brielsman laat een serie foto’s zien met als thema “Het dagelijkse leven in Cuba”. Cuba is een bijzonder land met interessante mensen. Genoeg te fotograferen dus! Het is dan lastig om er enkele ‘topfoto’s’ uit te halen. Zij besloot daarom enkele collages te maken en toont op deze manier het dagelijks leven van de Cubanen. 

Hein Hendrikse heeft als thema gekozen “De Magie van Bloemen”. In deze serie foto’s toont Hein een variatie aan kleuren, vormen en composities van bloemen. Het is een  verzameling unieke objecten, waarmee hij de bezoeker de magie van bloemen wil laten beleven. Wie weet ruikt u zelfs de geuren , al is het maar in uw verbeelding.

Bart van Rietschote exposeert 14 foto’s met als titel “Het magische kleurenspel en het schemerend poollicht in de heldere Arctische lucht”. Deze serie heeft hij gemaakt tijdens een cruise door de Golfstroom, per postboot naar de Noordkaap: Bergen  – Kirkenes – Bergen.

Ton Tuinman toont 8 foto’s gemaakt tijdens zijn reis door IJsland. De foto’s zijn gemaakt in het noordelijk deel bij Reykjahlid aan het Myvatnmeer. Iets daarboven liggen de Pseudokraters van Skutustadir. In zijn serie foto’s laat hij zien dat het een zeer actief vulkanisch deel van IJsland is met kraters, magma, stoom, spuwende bronnen en warmwatergrotten. 

22 leden van “De Iris” laten elk met één foto ( vrij onderwerp ) een voor hen interessante afbeelding zien.

Belangstelling voor de fotoclub? Kijk op de site: www.afvdeirisharderwijk.nl