Amateur Fotografen Vereniging De IRIS | Expositie
19161
page-template-default,page,page-id-19161,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Expositie

Expositie St Jansdal door leden De iris

Op deze expositie ziet u de foto’s die genomen zijn tijdens de Halve Marathon Harderwijk 2019.  Daarnaast is er werk van Margriet Hop en Gerdien Nijman. Ook exposeren 22 leden van “De Iris” met ieder één foto.

Tot begin juli 2019 ziet u 100 foto’s op de eerste verdieping, in de gangen naar de poliklinieken en in de gang naar 1.63 – 1.69, van ziekenhuis St Jansdal. U kunt daar terecht op doordeweekse dagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

“Lopen is ons beste medicijn”. Medewerkers van ziekenhuis St Jansdal hebben dat, samen met familie en kennissen in totaal 250 personen, ervaren tijdens het lopen van de 5 km., 10 km., of de halve marathon.

Zeven leden van fotoclub “De Iris” hebben het spektakel gefotografeerd. Met 60 foto’s laten zij zien welke energie de lopers leggen in de warming up, de start, het lopen van het circuit en de finish. Je ziet de blijdschap als hun doel is bereikt. 

Margriet Hop maakte een schitterende serie foto’s met als thema: “Gooi je eigen glazen in” .

Ieder beeld is anders. Een nog overeind staand glas  begint te breken op het moment dat het andere glas dat glas raakt. Bijzonder is ook de foto waarop een enorme explosie van spetters en glas is te zien. Spectaculair is  het beeld waar vocht uit het glas loopt terwijl het glas nog zweeft. Een opvallende serie waarvoor veel wijnglazen zijn gesneuveld.

Jan Mondria exposeert 4 foto’s met het thema  Weersinvloeden. 

De foto’s zijn gemaakt van  een vervallen schuur aan de Nijkerkerweg in Ermelo en van Kasteel de Vanenburg in Putten.

Gerdien Nijman exposeert 7 portret foto’s. Voor deze serie stond haar familie model. 

22 leden van “De Iris” laten elk met één foto ( vrij onderwerp ) een voor hen interessante afbeelding zien.

Belangstelling voor de fotoclub? Kijk op de site: www.afvdeirisharderwijk.nl

Expositie in de Plantagekerk

Momenteel exposeren 5 leden van De Iris in de Plantagekerk tot eind juni een serie foto’s rond het thema Hemelvaart en Pinksteren.

De selectie van 15 foto’s is op initiatief van de kerk samengesteld door Hein Hendriksen, Marjoleine Brielsman, Hans Stam, Fedde van Bemmel en Steven Hannema.  Bij de foto’s hangen bijpassende passages uit gedichten.

De prachtige foto’s in groot formaat zijn te bezichtigen rond de kerkdiensten en tijdens de wekelijkse koffie-inloop op de donderdagmorgen van 10 tot 12 uur.