Amateur Fotografen Vereniging De IRIS | Expositie
19161
page-template-default,page,page-id-19161,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Expositie

Expositie St Jansdal door leden De iris

Op deze expositie ziet u foto’s van de werkgroep Macro.  Er is werk van Colinda van Driesten samen met  Hans de Ru. Ook foto’s van Marjoleine Brielsman, Diana Vivas en Karel Maaswinkel.  Daarnaast exposeren 19 leden van “De Iris” één of meerdere foto’s.

Tot begin januari 2019 hangen 65 foto’s op de eerste verdieping in de gangen naar de poliklinieken en in de gang naar 1.63 – 1.69 van ziekenhuis St Jansdal. U kunt daar terecht op doordeweekse dagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

De werkgroep Macrofotografie heeft een aantal bijzondere macro- en close-up foto’s gemaakt. Bij deze vorm van fotografie zit je heel dicht op het onderwerp. Er zijn dingen die je met het blote oog niet ziet en daardoor als zodanig ook in eerste instantie niet herkent.

Hans de Ru en Colinda van Driesten exposeren acht meer dan levensgrote studioportretten van model Dragana. Steeds een andere stemming, vrolijk, uit de hoogte of gewoon charmant, onderstreept door steeds een andere hoed en een variërende outfit, prachtig gestyled door model Dragana.  

“Vreemde vormen in de natuur”, een prachtige serie foto’s van Marjoleine Brielsman. “De serie is ontstaan door vooral niet in de verte te kijken maar dichtbij, naar iets bijzonders dat heel klein is of een vreemde vorm heeft. Dan wordt de afbeelding plotseling iets dat het van oorsprong eigenlijk niet is! Als je oog eenmaal gevallen is  op een merkwaardige vorm in een boombast, in het water, op een muur, in het ijs of bij een gesteente, dan ga je er speciaal op letten! Het spreekt tot de verbeelding . . . Het is me gaan boeien, het zoeken naar die vreemde vormen.”

“Keerpunt”. Drie jaar geleden begon Diana Vivas met fotograferen. Niet altijd met veel plezier. “Ik begon te twijfelen of fotograferen wel was wat bij mij paste. Tot ik vorig jaar paddenstoelen ging fotograferen. Kilometers heb ik door het bos gestruind om talloze, voor mij nieuwe, paddenstoelen te ontdekken. Dit leverde mooie foto’s op waar ik zelf zeer tevreden over was en waar ik leuke reacties op kreeg. Voor mij was dit een keerpunt. Ik ga door met fotograferen.”  

Karel Maaswinkel exposeert drie Landschapsfoto’s en 19 individuele leden laten met één of drie foto’s een scala aan indrukwekkende beelden zien. 

Belangstelling voor de fotoclub? Kijk op de site: www.afvdeirisharderwijk.nl