Amateur Fotografen Vereniging De IRIS | Clubactiviteiten
16650
page-template-default,page,page-id-16650,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Clubactiviteiten

Uitslag Bondsfotowedstrijd 2018

Op 8 april werd in een bomvolle Hanzehof in Zutphen de uitslag bekend gemaakt van de Bondsfotowedstrijd 2018. Aan deze bondswedstrijd hebben 169 clubs deelgenomen. De deelnemende clubs dienden ieder 10 foto’s in te leveren.

De foto’s van de vier topclubs werden besproken door de juryleden, evenals de zilveren stickers en de bronzen stickers met 24 punten. Een grote hoeveelheid bronzen stickers met 23 punten kwam in een diavoorstelling met muziek voorbij.

Na vele jaren heeft onze fotoclub weer deelgenomen aan een Bondsfotowedstrijd ……. en met succes. Onze fotoclub is op een gedeelde 18e plaats geëindigd met een totaalscore van 212 punten. Extra mooi was de eervolle vermelding van de foto’s van Rien van Leeuwen en Steven Hannema. Zij ontvingen een bronzen sticker.

De totale uitslag van de BFW 2018 per club staat HIER.

Het verslag van de BFW-jury is HIER te lezen/downloaden.

 
Hier een overzicht van de foto’s die De Iris heeft ingezonden.

Fotorally 2018

Zaterdag 30 juni heeft weer de jaarlijkse fotorally plaatsgevonden, wederom voortreffelijk georganiseerd door Karel en Tonny Maaswinkel.
De Hans-equipe (van Hans Schraders en Hans de Ru) hebben het gepresteerd om 15 keer te keren met de grote Jaguar op een te smal weggetje, wonder-boven-wonderis er geen spiegel verloren. Alle deelnemers hebben een prachtig groen deel van ons land gezien, voortreffelijk geluncht en iedereen was tevreden en de klassering…….
Dit jaar had Hein samen met zijn zoon Edo (eindelijk) het hoogste aantal punten (46 van de 50 haalbare). Hein had er echt een voorgevoel van gehad, want hij had eerder al aangegeven dat de wisselbeker goed moest worden opgepoetst.
De poedelprijs (een cactus in een potje in de vorm van een fototoestel) was voor de familie van Leeuwen, die het voor elkaar hadden gekregen om bij Nijkerk al totaal de weg kwijt te zijn. Dat prikte wel, vandaar die cactus….

Hieronder een korte impressie van de fotorally met schitterend weer:

 

Fotoshoot Natuurpark en Aviodrome

Afgelopen zaterdag (12 mei) zijn diverse leden van onze fotoclub op bezoek voor een fotoshoot geweest in Natuurpark Lelystad en aansluitend het Aviodrome. Het was geweldig zonnig weer en in het natuurpark zijn mooie foto’s gemaakt van wilde zwijnen, ooievaars, maar ook ‘ klein’  wild zoals paddestoelen, kikkers en libellen.

Na een hele lekker lunch is het gezelschap verhuist naar Aviodrome. Hier werd een bezoek gebracht aan het (binnen)museum en de vele vliegtuigen op het buitenterrein. Ook hier zijn weer prachtige foto’s gemaakt van zowel de binnen- als de buitenklant van de vliegtuigen.

Een zeer geslaagde (fotoshoot)dag!! Hieronder zijn enkele foto’s van het Natuurpark en Aviodrome.