Amateur Fotografen Vereniging De IRIS | Clubactiviteiten
16650
page-template-default,page,page-id-16650,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Clubactiviteiten

Uitslag Bondsfotowedstrijd 2018

Op 8 april werd in een bomvolle Hanzehof in Zutphen de uitslag bekend gemaakt van de Bondsfotowedstrijd 2018. Aan deze bondswedstrijd hebben 169 clubs deelgenomen. De deelnemende clubs dienden ieder 10 foto’s in te leveren.

De foto’s van de vier topclubs werden besproken door de juryleden, evenals de zilveren stickers en de bronzen stickers met 24 punten. Een grote hoeveelheid bronzen stickers met 23 punten kwam in een diavoorstelling met muziek voorbij.

Na vele jaren heeft onze fotoclub weer deelgenomen aan een Bondsfotowedstrijd ……. en met succes. Onze fotoclub is op een gedeelde 18e plaats geëindigd met een totaalscore van 212 punten. Extra mooi was de eervolle vermelding van de foto’s van Rien van Leeuwen en Steven Hannema. Zij ontvingen een bronzen sticker.

De totale uitslag van de BFW 2018 per club staat HIER.

Het verslag van de BFW-jury is HIER te lezen/downloaden.

 
Hier een overzicht van de foto’s die De Iris heeft ingezonden.

Deelname aan 83e Boekenweek

De 83ste Boekenweek vindt plaats van 10 t/m 18 maart 2018 en heeft als thema Natuur. De Boekenweek is hét literaire hoogtepunt van het jaar en deze week laat de Bibliotheek Noordwest Veluwe niet ongemerkt aan zich voorbij gaan. Graag presenteert de Bibliotheek, naast de collectie mooie boeken, ook een aantal leuke activiteiten die georganiseerd worden voor en tijdens de Boekenweek.

Het thema van de Boekenweek 2018 is Natuur en op zaterdag 17 maart is er in Bibliotheek Harderwijk een Open Podium rondom dit thema. Diverse natuurorganisaties presenteren zich dan in de Bibliotheek.

Tussen 11:00 – 15:00 uur zijn er presentaties van onder andere:

  • Kijktuinen Nunspeet
  • Amateur Fotografen-Vereniging de Iris 
  • Centrum voor Natuur en Milieu De Hortus Harderwijk
Namens onze fotoclub gaan op zaterdag 17 maart de werkgroepen Macro en Landschap een korte presentatie geven over hun foto’s en de relatie met het thema Natuur. De beide presentaties worden gegeven door respectievelijk Theo Sierksma en Ton Tuinman.

Onderstaand een foto van Ton Tuinman tijdens zijn presentatie met foto’s van de werkgroep Landschap.

 

Jubileumboekje aanbieden aan Henk en Diny ter Hoeve

Afgelopen week is Marjoleine Brielsman bij Diny en Henk ter Hoeve (oprichter van onze fotoclub) op bezoek geweest geweest om het jubileumboekje aan te bieden. Henk was er door verrast en vertelde dat hij de tentoonstelling mooi heeft gevonden vooral omdat de diverse thema’s goed bij elkaar in beeld zijn gebracht. Een klein uurtje hebben ze gezellig  met elkaar gesproken over hun bezigheden in en rond hun huis, over verleden en heden.

Henk en Diny zijn nog steeds prima ‘bij de tijd’ en vol trots liet hij de grote foto, die Rien hem heeft gebracht,  van de opening in het St. Jansdal, zien! De andere foto van hen beiden, die ook achter op het boekje staat, staat op hun buffet!

Hieronder een mooie foto van Henk ter Hoeve terwijl hij ons jubileumboekje doorbladert.