Amateur Fotografen Vereniging De IRIS | Clubactiviteiten
16650
page-template-default,page,page-id-16650,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Clubactiviteiten

Fotoshoot 15 september op Urban-locatie 

Op 15 september is weer een fotoshoot georganiseerd door de AC en dit keer op de urban-locatie HEMBRUGTERREIN tussen Amsterdam en Zaandam.

Op een strategische plaats, in het hart van de Stelling van Amsterdam, staan tientallen vervallen gebouwen van de voormalige Artillerie Inrichting en de Munitiefabriek. Alle gebouwen hebben de monument-status gekregen; ze mogen niet worden afgebroken, maar wel gebruikt voor andere doeleinden. Zo zijn er inmiddels een museumpje, een restaurant, een partycentrum, een expositieruimte, een foto/filmstudio, een designwinkel en een paar kunstateliers te vinden.
Zestien fotografen vertrokken vanuit Harderwijk naar het Hembrug-terrein, waarna eerst een kopje koffie of thee werd  gedronken. Daarna ging iedereen aan de slag, individueel of in groepjes en sommigen zelfs op de (vouw-)fiets.
Hieronder is een foto-impressie van enkele foto’s van het Hembrug-terrein.
Na een voortreffelijke lunch in LAB44 gingen enkele fotografen nog terug naar het Hembrug-terrein en anderen vertrokken naar het NDSM-terrein om daar ook mooie foto’s te maken.
Al met al is het een voortreffelijke fotoshoot geweest!!

Fotorally 2018

Zaterdag 30 juni heeft weer de jaarlijkse fotorally plaatsgevonden, wederom voortreffelijk georganiseerd door Karel en Tonny Maaswinkel.
De Hans-equipe (van Hans Schraders en Hans de Ru) hebben het gepresteerd om 15 keer te keren met de grote Jaguar op een te smal weggetje, wonder-boven-wonderis er geen spiegel verloren. Alle deelnemers hebben een prachtig groen deel van ons land gezien, voortreffelijk geluncht en iedereen was tevreden en de klassering…….
Dit jaar had Hein samen met zijn zoon Edo (eindelijk) het hoogste aantal punten (46 van de 50 haalbare). Hein had er echt een voorgevoel van gehad, want hij had eerder al aangegeven dat de wisselbeker goed moest worden opgepoetst.
De poedelprijs (een cactus in een potje in de vorm van een fototoestel) was voor de familie van Leeuwen, die het voor elkaar hadden gekregen om bij Nijkerk al totaal de weg kwijt te zijn. Dat prikte wel, vandaar die cactus….

Hieronder een korte impressie van de fotorally inclusief de AV (gemaakt door Karel Maaswinkel):

 

Fotoshoot Natuurpark en Aviodrome

Op zaterdag (12 mei) zijn diverse leden van onze fotoclub op bezoek voor een fotoshoot geweest in Natuurpark Lelystad en aansluitend het Aviodrome. Het was geweldig zonnig weer en in het natuurpark zijn mooie foto’s gemaakt van wilde zwijnen, ooievaars, maar ook ‘ klein’  wild zoals paddestoelen, kikkers en libellen.

Na een hele lekker lunch is het gezelschap verhuist naar Aviodrome. Hier werd een bezoek gebracht aan het (binnen)museum en de vele vliegtuigen op het buitenterrein. Ook hier zijn weer prachtige foto’s gemaakt van zowel de binnen- als de buitenklant van de vliegtuigen.

Een zeer geslaagde (fotoshoot)dag!!

Hieronder zijn enkele foto’s van het Natuurpark en Aviodrome.