Amateur Fotografen Vereniging De IRIS | Clubactiviteiten
16650
page-template-default,page,page-id-16650,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Clubactiviteiten

Nieuwe voorzitter  AFV De Iris

Op 4 maart heeft tijdens onze jaarlijkse ALV de zittende voorzitter Ton Tuinman de voorzittershamer overgedragen aan Diana Vivas. Zij had zich aangemeld voor deze functie en er waren geen andere kandidaten.

Namens alle leden werd Ton door Theo Sierksma even in het zonnetje gezet en bedankt voor al zijn persoonlijke inspanningen voor onze fotoclub in de afgelopen 7 jaar. Hierbij werden een aantal bijzondere en mooie momenten even kort door hem belicht. Als dank voor dit alles kreeg Ton een kadobon overhandigd.

De symbolische ‘overdracht’ van de voorzittershamer van Ton aan Diana.

Hieronder is een korte fotoimpressie van Marjoleine van dankbetuiging aan Ton en het overdragen van ‘de hamer’ aan Diana.

Mede-oprichter AFV De Iris (Henk ter Hoeve) overleden

Oud-fotograaf van de Stentor Henk ter Hoeve uit Harderwijk is zaterdag 30 maart 2019 overleden op 91-jarige leeftijd.

Fotograaf Henk ter Hoeve opent een expositie over actieve ouderen

Henk ter Hoeve is een bekende Harderwijker, maar ook in de regio kennen velen zijn gezicht omdat hij jarenlang voor het Veluws Dagblad foto’s maakte. In de periode voordat hij voor deze krant werkte, was hij ook actief voor het Schilders Nieuwsblad in Harderwijk en Ermelo. Hij was vooral geliefd vanwege zijn vriendelijke karakter.

In 1957 was Henk ter Hoeve een van de oprichters van de Harderwijker Fotovereniging De Iris, waarvan hij vele jaren voorzitter was en later erelid werd.

Ook was hij voorzitter van het Rode Kruis Harderwijk en de Harderwijker Scoutinggroep Verbraak-Margriet. Daarnaast was Henk mede-auteur van de fotoboeken ‘Harderwijk 750 jaar’ (1981), ‘Harderwijk na 1945 – deel 1 en 2′ (1992 en 1995) en ‘Harderwijk – Beelden belicht en beschreven’ (2002).

Zijn fotoarchief met enkele tienduizenden foto’s schonk hij na zijn pensionering aan het Stadsmuseum Harderwijk. In september 2018 vierden Henk en echtgenote Diny ter Hoeve-Brethouwer hun 65-jarig huwelijk, met wie hij vooral na zijn pensionering een onafscheidelijk koppel vormde.

Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 5 januari 2019 vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van AFV De Iris weer plaats in De Roef.

Er was deze avond een grote opkomst en Ton Tuinman trapte de receptie af met het doornemen van de belangrijkste momenten en evenementen van het afgelopen jaar. Daarna brachten de partners hun stem uit op de diverse foto’s en de foto van 2018 is het komende jaar gemaakt door Loes Deirkauf.

De foto van het jaar 2018 (Loes Deirkauf)

Van de laatste Fotorally van het vorige seizoen werd de door Karel Maaswinkel gemaakte AV getoond. Daarna was het resultaat van twee foto-kettingen op het scherm te zien. Verrassend om te zien hoe vanaf dezelfde startfoto er twee heel verschillende richtingen aan beide ‘kettingen’ was gegeven.

Na een korte pauze was ter afsluiting een zogenaamde ‘pub-quiz’ georganiseerd door Arnold van de Kamp en Marcel Gort. Hierbij moesten een twintigtal ‘moeilijke’ vragen worden beantwoord middels de app KaHoot! Na wat technische strubbelingen bij de start en onderbrekingen was het uiteindelijk de familie Hannema die de 1e plaats en wisselbeker(tje) in ontvangst mocht nemen.