Amateur Fotografen Vereniging De IRIS | Clubactiviteiten
16650
page-template-default,page,page-id-16650,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Clubactiviteiten

Fotoshoot 15 september op Urban-locatie 

Op 15 september is weer een fotoshoot georganiseerd door de AC en dit keer op de urban-locatie HEMBRUGTERREIN tussen Amsterdam en Zaandam.

Op een strategische plaats, in het hart van de Stelling van Amsterdam, staan tientallen vervallen gebouwen van de voormalige Artillerie Inrichting en de Munitiefabriek. Alle gebouwen hebben de monument-status gekregen; ze mogen niet worden afgebroken, maar wel gebruikt voor andere doeleinden. Zo zijn er inmiddels een museumpje, een restaurant, een partycentrum, een expositieruimte, een foto/filmstudio, een designwinkel en een paar kunstateliers te vinden.
Zestien fotografen vertrokken vanuit Harderwijk naar het Hembrug-terrein, waarna eerst een kopje koffie of thee werd  gedronken. Daarna ging iedereen aan de slag, individueel of in groepjes en sommigen zelfs op de (vouw-)fiets.
Hieronder is een foto-impressie van enkele foto’s van het Hembrug-terrein.
Na een voortreffelijke lunch in LAB44 gingen enkele fotografen nog terug naar het Hembrug-terrein en anderen vertrokken naar het NDSM-terrein om daar ook mooie foto’s te maken.
Al met al is het een voortreffelijke fotoshoot geweest!!

Fotobond wedstrijd

Ook in 2019 is er weer een BondsFotoWedstrijd. De bespreking van deze wedstrijd zal plaatsvinden in Druten. De foto’s van de diverse fotoclubs moeten in februari 2019 worden ingezonden. Afgelopen maandag hebben wij onze bijdrages voor deze wedstrijd geselecteerd.
Er waren door de leden 48 foto’s (!) ingeleverd en dus moest er een selectie worden gemaakt. Middels het uitbrengen van een stem, werden uiteindelijk 10 foto’s geselecteerd.

Hieronder zijn de 10 foto’s te zien, die komende maand naar de fotobond worden opgestuurd. En daarna afwachten op het resultaat ….

Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 5 januari 2019 vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van AFV De Iris weer plaats in De Roef.

Er was deze avond een grote opkomst en Ton Tuinman trapte de receptie af met het doornemen van de belangrijkste momenten en evenementen van het afgelopen jaar. Daarna brachten de partners hun stem uit op de diverse foto’s en de foto van 2018 is het komende jaar gemaakt door Loes Deirkauf.

Van de laatste Fotorally van het vorige seizoen werd de door Karel Maaswinkel gemaakte AV getoond. Daarna was het resultaat van twee foto-kettingen op het scherm te zien. Verrassend om te zien hoe vanaf dezelfde startfoto er twee heel verschillende richtingen aan beide ‘kettingen’ was gegeven.

Na een korte pauze was ter afsluiting een zogenaamde ‘pub-quiz’ georganiseerd door Arnold van de Kamp en Marcel Gort. Hierbij moesten een twintigtal ‘moeilijke’ vragen worden beantwoord middels de app KaHoot! Na wat technische strubbelingen bij de start en onderbrekingen was het uiteindelijk de familie Hannema die de 1e plaats en wisselbeker(tje) in ontvangst mocht nemen.