Bezoek Franse fotoclub aan Harderwijk

In het weekend van 19 & 20 mei was er een bijzonder leuk treffen met POM PHOTO, een Franse fotoclub uit Saint Quentin.
Vanuit onze club hebben Ton Tuinman, Marc Steijaert, Marcel Gort, Matty Moggre en Willie Janmaat deze enthousiaste groep fotografen ontvangen en hen gedurende ruim anderhalve dag een impressie van Harderwijk en een aantal omliggende gebieden getoond. Willie mocht uit handen van de voorzitter Jean-Luc een prachtig boek in ontvangst nemen. Het draagt de titel Florilège en toont beelden van de 22 afdelingen in Frankrijk samengesteld in 2022 door Fédération Photografique de France.
Marc en Willie zijn met POM PHOTO op vrijdag gestart op Landgoed Staverden. Alles was ons gunstig gezind; het weer, Moeder Natuur, de bruidsparen, een gezellige gezamenlijke Franse picknick en nog veel meer. Inspiratie en plezier ten overvloede. Marc moest ons na de lunch verlaten en wij zijn in overleg doorgereden naar Boshuis Drie om vanuit daar het ‘Bos met de dansende bomen’ in te gaan. Na een wandeling van ruim twee uur en veel oh’s & ah’s en talrijke foto’s zijn we naar het centrum van Harderwijk gereden. Hier een royale ronde gelopen via de Boulevard, door een boogpoortje in de stadsmuur naar het Kerkplein en zo een fijne omzwerving via onze talrijke pleintjes en hofjes. Natuurlijk mocht een ijsje van onze prijswinnende Patrijs niet ontbreken.
De volgende ochtend hadden zij een afspraak in de Molen waar zij de hele ochtend werden begeleid door Ton & Marcel. Ze waren super enthousiast en gefascineerd. Het souvenirwinkeltje van de Molen heeft geweten dat onze POM gasten hier een bezoek hebben gebracht. Daarna op naar een onverwachte verrassing: POM PHOTO mocht de Vischpoort beklimmen! Ook dit was een feestje en er zijn heel wat ‘kaartjes volgeschoten’. Rond de lunch hebben we gedag  gezegd, omdat POM wilde lunchen op hun park. Zij wilden daarna het Waterfront nog bezoeken i.v.m. de kleurrijke architectuur en daarna nog een bezoek aan de zandverstuiving. Zij zijn zondagmorgen weer richting Frankrijk vertrokken. Natuurlijk zijn wij uitgenodigd om dit ook een keer te gaan doen bij hen in Saint Quentin.
Het hele verhaal van dit bezoek staat op onze Facebook-pagina, waar ook een leuke impressie is te zien van dit bezoek.
Prev Bespreking Beleidsplan AFV De Iris
Next Uitslag Foto van het Jaar 2022/2023

Leave a comment

error: Content is protected !!